Stuur een mobiel bericht

Veilig op weg naar jouw rijbewijs in de omgeving IJsselstein vanaf slechts € 39 per uur

info@access2drive.nl06-34299401

Veel gestelde vragen aan rijschool IJsselstein Access2drive

Access2Drive, rijschool IJsselstein is voor al je vragen uiteraard bereikbaar via onze contactpagina of ons telefoonnummer: 06-34299401. Echter hebben wij hieronder een overzicht met veel gestelde vragen van (oud) leerlingen die wij hier alvast beantwoorden!

 • 1. De rijlessen

  1.1 Hoe lang duurt een complete rijopleiding?

  De meeste leerlingen hebben rond de 26 rijlessen van 1,5 uur nodig. Dit is natuurlijk per leerling verschillend. We zullen op basis van jouw rijgedrag en voertuig beheersing constant met je hierover blijven communiceren en een indicatie blijven afgeven.

  1.2 Hoe lang duurt een rijles?

  Onze rijlessen duren 90 minuten zodat de instructeur alle lesstof goed uit kan leggen, jij hebt dan de tijd om de onderdelen te oefenen en te herhalen zodat er meer lesstof blijft hangen.

  1.3 Wanneer kan ik beginnen met de rijlessen?

  Wij hebben momenteel geen wachtlijst. Zodra jij je inschrijft via het inschrijfformulier zullen wij persoonlijk contact met je opnemen om een eerste afspraak in te plannen.

  1.4 Rijd ik de rijlessen met meerdere instructeurs en wisselende lesauto’s? 

  Nee, bij rijschool Access2drive heb jij altijd les in dezelfde lesauto van één vaste rijinstructeur. Je zult ook in deze lesauto jouw praktijkexamen rijden.

  1.5 Kan ik ook ergens anders in plaats van thuis worden opgehaald?

  Ja dat kan, dit moet dan wel in dezelfde regio als waarin wij actief zijn en van te voren worden aangegeven.

  1.6 Kan ik een rijles afzeggen?

  Rijlessen dienen altijd minimaal 24 uur van te voren afgezegd te worden. Anders zijn wij helaas genoodzaakt de les door te berekenen.

  1.7 Kan ik een afgezegde les inhalen?

  Ja, wij maken graag een nieuwe afspraak op het moment dat je op tijd afgezegd hebt.

  1.8 Zijn de lessen van makkelijk naar moeilijk opgebouwd?

  De lessen zijn opgebouwd met een persoonlijk lesplan, welke wij toelichten tijdens jouw eerste proefles. Deze opbouw in de rijlessen staat ook op je instructiekaart. Op deze leskaart worden na elke les de vorderingen bijgehouden. Onze rijlessen volgen een aantal belangrijke stappen, waardoor de lessen ook steeds uitdagender zullen worden.

  1.9 Kan ik op mijn eigen tempo lessen?

  Je kunt zelf in overleg met de rijinstructeur bepalen op welke dagen je wilt rijden, en hoeveel rijlessen je wilt. Dit zullen we telkens tijdens de opleiding met elkaar bespreken op basis van jouw vordering. Wij adviseren in ieder geval om tijdens je rijopleiding te proberen minimaal 1 keer per week te rijden.

  1.10 Hoe oud moet ik zijn om met rijlessen te beginnen?

  Je kunt beginnen zodra je 16,5 jaar oud bent. Dit geldt ook voor het behalen van je theorie examen.

  1.11 Waarom een proefles?

  De eerste rijles bij ons is altijd gratis en wordt gebruikt om op basis van jouw rijgedrag de perfecte weg voor de komende lessen uit te stippelen. Wij zullen een goed beeld krijgen van jouw rijgedrag en aanleg. Daarnaast is het een goede manier om persoonlijke kennis te maken met de vaste rijinstructeur.

  1.12 Kan ik zelf beslissen wanneer ik rijlessen krijg?

  Wij plannen graag in overleg met elkaar de rijlessen in. Het is mogelijk om in overleg alvast meerdere rijlessen vast te leggen.

  1.13 Wat kost een rijles?

  Wij bieden de beste rijlessen voor een eerlijke prijs. Bij autorijschool Access2Drive in IJsselstein kan je kiezen uit een aantal voordelige lespakketten of losse rijlessen vanaf € 38 per uur.

  1.14 Op welke dagen kan ik rijlessen volgen?

  Wij rijden rijlessen op afspraak van maandag tot en met zaterdag. Wij zijn voor onze leerlingen s’ochtends, s’middags en/of s’avonds beschikbaar.

 • 2. De lesauto

  2.1 In wat voor een lesauto krijg ik les?

  Bij rijschool Access2Drive worden alle rijlessen gereden in een nieuwe Volkswagen Golf 7 GTD uit het bouwjaar 2015. Deze moderne lesauto is uitgerust met een krachtige TDI motor en voorzien van vele extra opties die zorgen dat jij comfortabel en veilig achter het stuur kan plaatsnemen.

  De lesauto voldoet aan alle eisen van het CBR en is rookvrij. Een ruime, sportieve, veilige en comfortabele auto om in te lessen en waarin je zeker gezien mag worden!

  2.2 Is de lesauto goed verzekerd?

  Wij hebben een speciale verzekeringspolis afgesloten. Deze polis is goedgekeurd door de BOVAG branche organisatie. Hierdoor zijn wij volledig verzekerd tegen alle risico’s die bij een rijles van toepassing zijn.

  2.3 Wordt de lesauto goed onderhouden?

  De lesauto van Access2drive wordt goed gecontroleerd voor elke rit en krijgt jaarlijkse controles bij een gerenomeerd garagebedrijf.

 • 3. Administratief

  3.1 Is het nodig dat de rijlessen vooraf betaald worden?

  “Het is makkelijk om telkens aan het einde van de rijles te betalen voor de gereden lessen. Bij de aanvraag van het praktijkexamen dient het examengeld betaald te worden. Bij de meeste lespaketten zit het aanvraaggeld voor het praktijkexamen er overigens al bij in. De lespakketten kunnen in termijnen worden betaald, hier zijn wel administratiekosten van € 25,- aan verbonden. Dit geldt niet voor het vervolglespakket, dat pakket moet in 1 keer betaald worden”.

  3.2 Kan ik ook zonder geslaagd te zijn voor mijn theorie examen beginnen met rijlessen? 

  Wij raden jou aan het theorie examen te behalen aan het begin van je rijopleiding. Tijdens de rijlessen krijg je ook de theorieregels uitgelegd van de rijinstructeur. Op deze manier begrijp je de stof beter en kun je deze direct tijdens de rijlessen toepassen.

  3.3 Ik heb al lessen gehad bij een andere rijschool

  Geen probleem, je bent van harte welkom om je rijopleiding bij rijschool Access2Drive een vervolg te geven. Tijdens een eerste rijles zal de rijinstructeur een inschatting maken van jouw rijervaring en weggedrag. Op basis hiervan zullen we in overleg het vervolgtraject inplannen en bespreken.

  3.4 Ik ben bij een andere rijschool gezakt voor mijn praktijkexamen

  Ook hiervoor geldt, geen probleem. Wij helpen je graag op weg naar je herexamen. Maak een afspraak met ons en wij zullen op basis van jouw eerste rijles het vervolgtraject met je bespreken en inplannen.

  3.5 Hoe werkt het machtigen met DigiD?

  Voordat wij jouw Tussentijdse toets of het Praktijkexamen kunnen aanvragen bij het CBR moeten wij daar eerst jouw officiële toestemming voor krijgen. Dit kun je doen door ons via jouw DigiD te machtigen. Wij zullen je daarvoor meer over vertellen tijdens de rijopleiding.

  3.6 Als ik minder lessen nodig blijk te hebben dan mijn pakket heeft, wat dan?

  Meestal kies je een pakket dat dicht in de buurt komt van wat je nodig hebt. Als het geval is dat je minder rijlessen nodig blijkt te hebben dan zullen wij jou niet gewoon door laten lessen tot je pakket op is. We betalen het teveel in dat geval aan je terug.

  3.7 Als ik meer lessen nodig heb dan mijn gekozen pakket, wat dan?

  Dan kun je verder gaan met losse lessen of ons zogeheten voordelige “vervolgpakket”. Die kun je per les of in een verzamelnota voldoen. Het vervolgpakket dient in één keer overgemaakt te worden.

  3.8 Als ik onder behandeling ben van een psychiater of andere hulpverlener, kan ik dan m´n rijbewijs halen?

  Dat beoordeelt uiteindelijk het CBR. Wel kunnen wij jou helpen met de advisering hoe je moet handelen naar het CBR toe. Geef dit daarom tijdig bij ons aan.

  3.9 Kan ik ook contant in de afrekenen?

  Ja, dit is mogelijk. Aan het einde van jouw rijles kun je aan de instructeur het lesgeld betalen.

 • 4. Examens

  4.1 Hoe ziet het theorie examen eruit?

  Het theorie examen bestaat uit 2 vaste onderdelen:

  • 25 vragen over gevaarherkenning
  • 40 vragen over verkeersregels en verkeersinzicht

  Er zullen zowel ja/nee vragen als meerkeuze vragen gesteld worden. Je vult deze antwoorden in op een keuzekastje. Je zult de vragen in een leslokaal bij het CBR met andere leerlingen moeten beantwoorden. Na afloopt hoor je direct of je geslaagd bent.

  4.2 Wanneer ben ik geslaagd voor het theorie examen?

  Als je van de gevaarherkenning tenminste 12 vragen goed hebt en van de verkeersregels en verkeersinzicht vragen tenminste 35 vragen goed hebt beantwoord.

  4.3 Wat moet ik meenemen naar het theorie examen?

  Je moet een geldig Nederlands identiteitsbewijs overhandigen. Kun je dit niet dan kun je niet deelnemen aan het examen. Het examengeld krijg je dan helaas ook niet terug.

  4.4 Hoe lang is de uitslag van mijn theorie examen geldig?

  Deze is 18 maanden geldig. Je zult voor die tijd dus je praktijkexamen moeten behalen, anders doe je helaas weer een herexamen voor je theorie.

  4.5 Moet ik een Tussentijdse Toets doen?

  Een Tussentijdse toets is eigenlijk een soort proefexamen. Het geeft jou de mogelijkheid om te ervaren hoe het er in een praktijkexamen aan toe zal gaan. Je krijgt na afloop ook precies te horen waar je nog aan moet werken tijdens de rijlessen naar het praktijkexamen toe. Het examenonderdeel “bijzondere verrichtngen” wordt tijdens de tussentijdse toets wel beoordeeld. Is dit onderdeel voldoende, dan krijg je deze vrijgesteld voor het praktijkexamen.

  4.6 Is het faalangstexamen wat voor mij?

  Wanneer je weet dat je erg blokkeert tijdens een examen, is dit zeker aan te raden. De examinator is speciaal opgeleid om met faalangst om te gaan. Zo wordt extra tijd genomen voor de kennismaking waardoor je je meer op jouw gemak zult voelen, wat de spanning al omlaag zal brengen. Als de spanning je toch teveel wordt, kun je ook time-outs nemen.

  4.7 Is het faalangstexamen ook makkelijker?

  De exameneisen zijn hetzelfde. Je moet dus hetzelfde laten zien dan tijdens een regulier examen. Wanneer je faalangst hebt, ligt de moeilijkheid vaak in het zelfvertrouwen.

  4.8 Wat moet ik meenemen naar het praktijkexamen?

  • een geldig legitimatiebewijs
  • examenoproep
  • eventueel het uitslagformulier van je Tussentijdse toets
  • zelfreflectie formulier

  Kun je dit niet dan kun je niet deelnemen aan het examen. Het examengeld krijg je dan helaas ook niet terug.

  4.9 Wat is een eigen verklaring?

  De Eigen verklaring bevat elf vragen over jouw lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Het CBR heeft jouw Eigen verklaring nodig om uw geschiktheid om te rijden te kunnen beoordelen.

  4.10 Als ik zak voor mijn praktijkexamen, hoe snel kan ik dan op herexamen?

  De wachttijd voor een herexamen 4 tot 5 weken. Het CBR heeft als regel dat wanneer je zakt, je 2 weken moet wachten om opnieuw rijexamen te mogen doen.

Vraag een proefles aan

Een proefles is geheel vrijblijvend. Lees meer informatie over onze rijlessen.

Naam

E-mailadres

Telefoonnummer

Auto- of motorrijlessen?