Stuur een mobiel bericht

Veilig op weg naar jouw rijbewijs in de omgeving IJsselstein vanaf slechts € 39 per uur

info@access2drive.nl06-34299401

De veilige rijopleiding van rijschool IJsselstein Access2Drive

De rijopleiding bij rijschool IJsselstein Access2Drive is in vier fasen opgedeeld. We beginnen met de basis vaardigheden en zullen aan de hand van jouw persoonlijke voortgang en niveau tijdens de rijopleiding steeds een stapje verder gaan. Wanneer je bij ons voor het eerst de lesauto in stapt, begin je dus niet direct met schakelen. Er wordt je eerst in alle rust verteld over de zit- en stuurhouding. Vervolgens wordt je uitgelegd hoe je dient te sturen. Dat lijkt een overbodige opmerking, maar zo vanzelfsprekend is dat niet. Je hebt namelijk een goede begeleiding en uitleg nodig om het sturen en de rest van de voertuig beheersing goed onder controle te krijgen.

Lesduur bij rijschool IJsselstein Access2Drive

Een rijles duurt bij ons 90 minuten.

Lestijden bij rijschool IJsselstein Access2Drive

Je plant in overleg met de rijinstructeur de gewenste data en tijden in voor het volgen van de rijlessen. Het is mogelijk op maandag t/m zaterdag, s’ochtends tot s’avonds een les in te plannen.

Rijden in de omgeving Utrecht

Wij zijn de beste rijschool voor het veilig behalen van jouw rijbewijs in IJsselstein, Nieuwegein, Utrecht, Lopik, Vianen, Houten, Benschop, Leidsche Rijn, Maarssen, Montfoort, De Meern of Vleuten.

Begin direct met een proefles   Vraag de rijlessen aan

De rijopleiding in stappen opgesplitst

1. Voertuigbeheersing2. Complexe verkeerssituaties3. Bijzondere verrichtingen4. Examenonderdelen

Wij rijden eerst naar een industrieterrein of een ander rustig weggedeelte. Jij zit eerst nog op de bijrijderstoel. Dan nemen we alle formaliteiten even door, zoals de lesovereenkomst. De lesovereenkomst dient door jou getekend te worden. Hiervan krijg je vervolgens één getekend exemplaar mee. Verder wordt je het één en ander uitgelegd over de rijopleiding en de les-instructiekaart. Alle stappen en vorderingen tijdens jouw rijopleiding houden we samen bij op deze les-instructiekaart.

Rijopleiding stap 1 – Voertuigbeheersing

Je leert tijdens deze stap

 • Zit- en stuurhouding afstellen
 • Oefenen van stuurmethodes
 • Wegrijden in de eerste versnelling
 • Richting aangeven
 • Remmen en gas geven
 • Op- en terug schakelen
Vraag de rijlessen aan

Jouw rijopleiding begint met voertuigbeheersing. Je leert hier de auto onder controle te krijgen. Denk daarbij aan hoe je de zit- en stuurhouding moet afstellen op jouw lichaam en het oefenen van de verschillende stuurmethodes. Wij zullen dit de eerste rijles aan je voordoen terwijl jij op de bijrijderstoel plaatsneemt. Hierna zul jij pas zelf plaats nemen achter het stuur. Telkens na het geven van uitleg zullen wij je een paar toetsvragen stellen. Dit doen wij om te controleren of onze uitleg helder is geweest. Daarna ga je het oefenen. Je gaat de stuurtechnieken oefenen op een parkeerterrein of een rustig weggedeelte. Vervolgens ga je sturen op de openbare weg. Op aanwijzing van ons zul je gas geven en geef je de richting aan. Wij kijken of je de auto netjes op de juiste rijstrook van de rijbaan kan houden.

Hierna gaan we aan de slag met de volgende basisvaardigheden: wegrijden in de eerste versnelling, remmen, opschakelen en terugschakelen. Deze basisvaardigheden behoren tot de voertuigbeheersing en vormen de basis van het autorijden. Wij nemen de tijd die nodig is om je de basisvaardigheden bij te brengen. Als er te snel met complexe verkeerssituaties wordt begonnen, blijf je je hele rijopleiding en mogelijk daarna nog steeds moeilijkheden houden met bijvoorbeeld afslaan, kruispunten en kijktechnieken.

Rijopleiding stap 2 – Complexe verkeerssituaties

Je leert tijdens deze stap

 • Afstellen van spiegels en kijktechnieken
 • Afslaan rechts en links
 • Kruispunten naderen en oversteken
 • Rotondes naderen, op- en afrijden
 • In- en uitvoegen
 • Rijden op verschillende type wegen
Vraag de rijlessen aan

Nadat je de auto en de basis goed onder controle hebt, gaan we aan de slag met het oefenen in complexe verkeerssituaties. Belangrijk daarbij is het zelfstandig kunnen afstellen van de autospiegels. Nadat de spiegels juist zijn afgesteld, worden de verschillende kijktechnieken uitgelegd en geoefend.

Daarna gaan we de weg op om hiermee te oefenen. We leren afslaan naar links en rechts, naderen kruispunten en rotondes en leren deze over te steken, op te rijden en te verlaten. We zullen situaties gaan oefenen waar je andere weggebruikers inhaalt en benaderd. Denk daarbij aan auto’s, fietsers, stilstaande voertuigen, trams, bussen, obstakels en wegversmallingen. We zullen ook de auto snelweg opgaan. We oefenen hoe je het best en veiligst in- en uitvoegen op de autoweg, van rijstrook wisselen en andere bestuurders inhalen.

Bovenstaande oefeningen worden zoveel mogelijk in moeilijk omstandigheden geoefend. Denk hierbij aan het rijden op onverlichte wegen, bij schemer, donker, regen, mist, en eventueel bij gladheid. We zullen daarnaast parkeergarages, tunnels en andere steden betreden.

Belangrijk onderdeel zal zijn het zelfstandig rijden, bijzondere manoeuvres, en het milieubewust rijden. Tijdens de verschillende fases zullen situaties worden geëvalueerd die zich hebben voorgedaan. Zelfkennis en zelfreflectie wordt hierbij uitgebreid getest.

Rijopleiding stap 3 – Bijzondere verrichtingen

Je leert tijdens deze stap

 • Achteruitrijden
 • Vooruit en achteruit inparkeren
 • Hellingproef
 • Halve draai links- en rechtsom
 • Keren op een weg
 • Stilzetten in parkeerstrook
Vraag de rijlessen aan

We zullen tijdens de rijlessen aan de slag gaan met de zogenoemde bijzondere verrichtingen. Deze verrichtingen zul je nodig hebben als je de bijzondere manoeuvres moet uitvoeren tijdens je tussentijdse toets of het rij-examen. Je mag zelf kiezen welke van deze verrichtingen je gaat toepassen bij de opdracht die je van de examinator krijgt.

Bij de bijzondere verrichtingen moet je onder andere denken aan de volgende manoeuvres: achteruitrijden in een rechte lijn en in een bocht, vooruit in vak links en rechts parkeren, schuin een vak inparkeren, parkeren achteruit in een parkeervak, zowel voor als achteruit file parkeren, de hellingproef met en zonder handrem, stilzetten in een parkeerstrook achter een auto en weer wegrijden, het maken van een halve draai linksom en het keren op een weg in drie of vijf keer.

Rijopleiding stap 4 – Examenonderdelen

Je leert tijdens deze stap

 • Zelfstandig een route rijden
 • Rijden met de navigatie
 • Bijzondere manoeuvres
 • Voorbereiden op het examen
Vraag de rijlessen aan

Als jouw rijopleiding volgens plan verloopt, jij geslaagd bent voor je theorie-examen en jij de bovenstaande onderdelen voldoende onder de knie hebt, gaan we ons samen voorbereiden op het examen.

Je zult zelfstandig leren een route te rijden via variabele oriëntatiepunten. Een clusteropdracht uitvoeren en een route rijden op een navigatiesysteem. Ook zullen de bijzondere manoeuvres in het verkeer meermaals worden geoefend (een omkeeropdracht, parkeeropdracht en een stopopdracht).

Alle examenonderdelen worden dus veelvuldig met je geoefend, zodat je optimaal voorbereid en zelfverzekerd naar het rij-examen gaat. Tijdens alle stadia van de rijopleiding veel extra informatie gegeven over verkeersinzicht en gevaarherkenning. Zo wordt je geleerd te anticiperen op verschillende verkeerssituaties. Verder is het aan te raden tijdens de rijopleiding de lessen thuis uit te werken.

Vraag een proefles aan

Een proefles is geheel vrijblijvend. Lees meer informatie over onze rijlessen.

Naam

E-mailadres

Telefoonnummer

Auto- of motorrijlessen?