Stuur een mobiel bericht

Veilig op weg naar jouw rijbewijs in de omgeving IJsselstein vanaf slechts € 39 per uur

info@access2drive.nl06-34299401

Rijles en rijexamen doen tijdens je zwangerschap

Leerlingen die zwanger zijn voelen zich snel onzeker. Veelgestelde vragen zijn bijvoorbeeld: mag ik wel examen doen? Of: tot welke maand mag ik rijden? En: hoe moet ik mijn gordel dragen? Access2Drive rijschool IJsselstein geeft je graag antwoord op al jouw vragen!

Autorijden tijdens jouw zwangerschap

Zolang je je goed voelt, mag alles. Er zijn geen wettelijke bepalingen. Je mag tot één dag voor de uitgerekende datum rijles volgen of examen doen.

In 2006 is de wet op het gebruik van gordels aangepast. Er is geen uitzondering meer voor zwangere vrouwen die de driepuntsgordel als heupgordel gebruikten. Iedere bestuurder moet de gordel gebruiken zoals die bedoeld is. Dus als driepuntsgordel!

De veiligheid van je kindje is natuurlijk even belangrijk als je eigen veiligheid. Dat betekent dat je jezelf altijd maximaal zult moeten beschermen en dus de autogordel op de juiste manier moet dragen.
Gebruik je de gordel toch verkeerd, dan loop je het risico dat je bij een aanrijding naar voren schiet en het kindje daardoor letsel oploopt.

Tip: draag het onderste deel van de gordel zo laag mogelijk door deze onder de buik te plaatsen.

Les nemen of examen doen tot de dag voor je bevalling!

Je mag lessen volgen of examen doen tot de laatste dag vóór de bevalling.

Vermijd meerdere lesuren achter elkaar. Stop een paar keer tijdens het lessen als je behoefte krijgt je benen even te strekken. Tevens kunnen ongemakken als misselijkheid, harde buiken, pijnlijke rug, drang tot plassen en zelfs het breken van de vliezen de lessen minder aangenaam maken. Daarnaast kunnen je emotionele reacties tijdens de les of het examen anders zijn dan je gewend bent. Hierdoor kun je meer last van stress krijgen.

Het is dus mogelijk tijdens je zwangerschap lessen te volgen en examen af te laten nemen. Ons advies is echter: probeer je rijbewijs vóór je zwangerschap te halen, je ondervindt namelijk toch wat ongemakken tijdens het lessen en het examen als je zwanger bent. Bovendien is er een reële kans dat je vroegtijdig met de rijopleiding moet stoppen door complicaties of een vroegtijdige bevalling. Het gevolg kan zijn dat je pas na enkele maanden weer kunt lessen. Veel van het geleerde zal je dan vergeten zijn. Je zal dan veel van de lesstof moeten herhalen, en dat kost tijd, en… tijd is geld!

Probeer, als je zwanger bent geworden aan het begin van je rijopleiding, zoveel mogelijk lessen te nemen. Hierdoor vergroot je de kans dat je ruim voor het einde van je 40 zwangerschapsweken het examen kunt afleggen.

Kortom, neem meerdere uren per week les aan het begin van je zwangerschap. Dan houd je in veel gevallen tijd over aan het einde van je zwangerschap!

Geniet van je zwangerschap!

Waarom kiezen voor Access2drive rijschool IJsselstein

  • In termijnen betalen is mogelijk
  • Een vaste rijinstructeur
  • Een moderne, veilige lesauto
  • Thuis opgehaald en afgezet worden
  • Lesblokken van 90 minuten
  • 6 dagen per week les mogelijkheden

Wil jij rijlessen volgen in deze moderne lesauto of op één van onze veilige lesmotoren in de omgeving van IJsselstein?

Vraag de rijlessen aan

Vraag een proefles aan

Een proefles is geheel vrijblijvend. Lees meer informatie over onze rijlessen.

Naam

E-mailadres

Telefoonnummer

Auto- of motorrijlessen?