Alles over het BNOR Examen

Het BNOR Examen is een alternatief rijexamen dat wordt afgenomen voor kandidaten die last hebben van faalangst of andere uitdagingen. Bij Access2Drive Motorrijschool begrijpen we de unieke behoeften van deze kandidaten en bieden we speciale begeleiding en ondersteuning om hen te helpen slagen op het BNOR examen.

Wat is het verschil tussen een BNOR Examen en een 'normaal' rijexamen?

Bij het BNOR Examen zijn er enkele verschillen ten opzichte van een ‘normaal’ rijexamen. In plaats van het CBR start je het examen op een locatie die een prettige en ontspannen sfeer uitstraalt, weg van de drukte van het CBR. Tijdens het BNOR Examen wordt de CBR examinator vervangen door een BNOR begeleider, speciaal getraind om kandidaten met faalangst of andere uitdagingen tijdens het examen op een rustige manier te begeleiden.

Wat kun je verwachten tijdens het BNOR Examen?

Het BNOR Examen omvat verschillende onderdelen die vergelijkbaar zijn met een ‘normaal’ rijexamen. Het voorgesprek, de ogentest en de vragen over het voertuig blijven hetzelfde. Daarnaast wordt er tijdens het examen een zelfstandige opdracht van je gevraagd en kunnen er ook twee bijzondere manoeuvres worden gevraagd. Het belangrijkste verschil is dat de BNOR begeleider er is om je, indien nodig, gerust te stellen en je de mogelijkheid te geven even tot rust te komen.

Wat heb je nodig voor het BNOR Examen?

Voor het BNOR Examen heb je dezelfde documenten nodig als voor een ‘normaal’ rijexamen, namelijk een geldig legitimatiebewijs. Als leerling bij Access2Drive Motorrijschool zorgen wij voor de aanvraag van het BNOR Examen, zodat jij je volledig kunt richten op je voorbereiding.

Wanneer moet je een BNOR Examen afleggen?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je een BNOR Examen moet afleggen. Faalangst kan een rol spelen, waardoor de prestaties tijdens het examen aanzienlijk kunnen verminderen. Ook kan het zijn dat je minder aanleg hebt voor het behalen van het rijbewijs. Dit zijn slechts enkele voorbeelden waarbij een BNOR Examen uitkomst biedt.

Bij Access2Drive Motorrijschool kunnen we specifiek voor jou een BNOR rijexamen aanvragen. We streven ernaar om jou veilig en met vertrouwen het BNOR Examen in te laten gaan, zodat je met plezier vele kilometers tegemoet gaat.

Neem nu contact met ons op voor motorrijlessen in Utrecht!

Ooit een dag of dag één! Jij beslist